Τρίτη 21 Οκτωβρίου 2014

Εκδίδονται Αθεϊστικά Πιστοποιητικά Απαρνήσεως του Χριστιανικού Βαπτίσματος



Tου Ιωάννη Λότσιου

Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα των άθεων και της υπηρεσίας στην Αμερική ‘’National Secular Society’’, προσφέρονται πιστοποιητικά απαρνήσεως του χριστιανικού βαπτίσματος και την απόταξης στην εκκλησία ή ομολογία στην οποία ανήκουν. Εκτιμάται ότι την συγκεκριμένη δήλωση περίπου 100,000 πολίτες έχουν κατεβάσει από την συγκεκριμένη ιστιοσελίδα στην διάρκεια των τελευταίων πέντε ετών
[1]. Η ιστιοσελίδα Unbaptism.org[2] προσφέρει και αυτή μια διευκόλυνση σε όσους θέλουν να απαρνηθούν την θρησκεία και ιδιαίτερα τον χριστιανισμό. Η δήλωσης είναι η εξής:

«(όνομα) έχοντας κάποια στιγμή δεχθεί το χριστιανικό βάπτισμα και στη συνέχεια αντιλήφτηκα ότι οι πεποιθήσεις μου ήταν λάθος, με την παρούσα δημόσια δήλωση ανακαλώ όλες τις επιπτώσεις τις συγκεκριμένης ιεροτελεστίας, αποκηρύσσοντας και την Εκκλησία στην οποία τελέσθηκε. Στο όνομα της ανθρώπινης λογικής, απορρίπτω όλα τα δόγματα της Εκκλησίας και άλλες τέτοιες δεισιδαιμονίες. Θα ήθελα να μην απαριθμούμε στον αριθμό πιστών της Εκκλησίας στις τελευταίες στατιστικές δηλώσεις των βαπτισμάτων».

Ακόμα περισσότερο τον περασμένο μήνα μια αθεϊστική ομάδα που αυτοαποκαλείται ‘’Κυριακάτικη Σύναξη’’, ξεκίνησε κάποιες εργασίες συγκεντρώσεως πιστοποιητικών ή πείθοντας πολίτες να δηλώσουν την αποταγή τους από τον Χριστιανισμό.
Τα πιστοποιητικά απαρνήσεως είναι: για παιδί, ενήλικα και για μεταθάνατον





Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

1) Ενδέχεται το περιεχόμενο του άρθρου να μη συμπίπτει με τις απόψεις και θέσεις του Ιστολογίου.
2) Να μην χρησιμοποιείτε greeklish για τον καλύτερη κατανόηση των σχολίων σας.
3) Να τσεκάρετε το πλαίσιο "Να λαμβάνω ειδοποιήσεις" που βρίσκεται κάτω από το μήνυμα σας, πριν δημοσιεύσετε το σχόλιό σας, ώστε να ειδοποιείστε για τα επόμενα σχόλια αυτής της ανάρτησης, μέσω της ηλεκτρονικής σας διεύθυνσης.
4)Τα σχόλια ελέγχονται από τον Διαχειριστή.
5) Για επικοινωνία : Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο: Johhlotsios@gmail.com.